VOORVERWARMING

Een motorvoorverwarmer warmt de motor op en houdt deze op een constante (start)temperatuur als de motor niet in bedrijf is. Een motorvoorverwarmer verwarmt de koelvloeistof van de motor en laat deze verwarmde koelvloeistof effectief door de motor circuleren. Deze circulatie van de koelvloeistof naar de motor kan op twee manieren gebeuren: een (ingebouwde) circulatiepomp circuleert de verwarmde koelvloeistof door de motor, of de verwarmde koelvloeistof wordt verspreid door een thermosifon voorverwarmer of verwarmingselement (door natuurlijke convectie).
Naast koelvloeistofvoorverwarmers zijn er voorverwarmers met geforceerde circulatie, thermosifon voorverwarmers en (insteek)verwarmingselementen beschikbaar voor het verwarmen van (bio)brandstoffen en (motor)olie.

Bij PowerHeat bieden we meerdere oplossingen om uw motoren op hun best te laten presteren en tegelijkertijd motorslijtage te minimaliseren en brandstofverbruik en emissies te verminderen. We bieden voorverwarmingsproducten voor verschillende toepassingen en markten.

Waarom voorverwarmen?

Koude starts kunnen leiden tot versnelde motorslijtage, wat op de lange termijn schade aan onderdelen kan veroorzaken en de levensduur van de motor zal verkorten. Een motorvoorverwarmer verwarmt de motor en houdt deze op een constante (start)temperatuur wanneer de motor is uitgeschakeld. Hierdoor kan de motor makkelijker en sneller worden gestart, wat motorslijtage vermindert. Daarnaast verbruiken voorverwarmde motoren minder brandstof en stoten daardoor minder schadelijke stoffen uit, wat beter is voor het milieu.

Naast deze voordelen is het direct starten van een motor in sommige gevallen essentieel, bijvoorbeeld voor noodgeneratoren voor ziekenhuizen, sprinklersystemen, hulpverleningsvoertuigen, etc. Het voorverwarmen van de motor zorgt ervoor dat deze altijd startklaar is. Het niet installeren van een voorverwarmer kan ervoor zorgen dat de generator niet direct start wanneer dit nodig is, wat rampzalige gevolgen kan hebben.

PowerHeat B.V.
Robijn 930, 3316 KE
Dordrecht, Nederland

+31 (0)85 0709430
post@powerheat.nl
www.powerheat.nl

Copyright © 2022 PowerHeat