HOTSTART

Sinds 1942 ontwerpt en produceert Hotstart hoogwaardige, betrouwbare verwarmingssystemen voor de scheepvaart, het spoor, zwaar materieel, generatoren, de olie- en gasindustrie, vrachtwagens, bussen en groene energie. Hieronder staat een overzicht van de verschillende modellen Hotstart motorvoorverwarmers.

Thermosifon voorverwarmers

De thermosifon motorvoorverwarmers van Hotstart maken gebruik van convectieverwarming om verwarmde koelvloeistof door de motor te circuleren. Deze voorverwarmers zijn bijzonder geschikt voor toepassingen in kleinere generatormotoren, zwaar materieel, vrachtwagens en bussen.

TPS motorvoorverwarmer

De TPS thermosifon koelvloeistofvoorverwarmer van Hotstart zorgt voor consistente en betrouwbare verwarming door verwarmde koelvloeistof door het motorblok te circuleren. De TPS voorverwarmer is vooral geschikt voor kleinere diesel- en gasmotoren voor scheepvaart, zwaar materieel, vrachtwagens en stationaire toepassingen. De TPS voorverwarmer is beschikbaar met verschillende opties en voltages.

CB motorvoorverwarmer

De CB motorvoorverwarmer van Hotstart biedt een compacte, heavy-duty verwarmingsoplossing voor diesel- en gasmotoren. De betrouwbare, veelzijdige en veilige industriële tankverwarmers kunnen geïnstalleerd worden op een breed scala aan motoren. De CB voorverwarmers bevatten een veiligheidsthermostaat en meerdere opties voor vermogens en voltages. Optioneel kunnen de voorverwarmers worden voorzien van een thermostaat.

CL motorvoorverwarmer

De CL motorvoorverwarmers bevatten dezelfde veiligheidsthermostaat en optionele thermostaat als de CB voorverwarmers, maar bieden hogere vermogensopties (wattage) tot 6 kW voor een hogere warmteafgifte. Dit maakt ze de ideale oplossing voor toepassing op grotere heavy-duty motoren.

Bent u op zoek naar een ander model Hotstart thermosifon voorverwarmer? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Voorverwarmers met geforceerde circulatie

De Hotstart voorverwarmers met geforceerde circulatie bevatten een geïntegreerde pomp die continu verwarmde vloeistoffen door de motor circuleert om deze op een stabiele temperatuur te brengen en te houden. Deze pompvoorverwarmers kunnen gebruikt worden voor het verwarmen van koelvloeistof, brandstof en olie. Ook zijn er modellen beschikbaar voor Zone 3 applicaties.

CTM HOTflow motorvoorverwarmer

Door efficiënte geforceerde circulatie kan de compacte CTM HOTflow motorvoorverwarmer motoren met koelvloeistofcapaciteit tot 50 liter verwarmen. Dit maakt ze geschikt voor veel toepassingen in kleinere motoren voor bijvoorbeeld energieopwekking, scheepvaart, machines, vrachtwagens en bussen.

CSM HOTflow motorvoorverwarmer

Van alle HOTflow modellen heeft de CSM HOTflow motorvoorverwarmer de krachtigste pomp en de meeste opties voor het vermogen van het verwarmingselement. Dit maakt ze geschikt voor grotere motoren met een koelvloeistofcapaciteit tot 250 liter. De CSM HOTflow voorverwarmer bevat een geïntegreerde control box, wat automatische aansturing van de voorverwarmer mogelijk maakt.

CMM koelvloeistofvoorverwarmer

De CMM koelvloeistofvoorverwarmer is speciaal ontwikkeld voor de verwarming van scheepsmotoren en diesel- en gasmotoren van energiecentrales en mijnbouwmaterieel. De CMM voorverwarmer is ontworpen met het oog op bruikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid. De compacte voorverwarmer bevat een automatische afstandsbediening, klantinterface-connectoren, overdrukventiel en PT-100 sensoren voor nauwkeurige temperatuurmonitoring en -regeling.

CLM koelvloeistofvoorverwarmer

De CLM koelvloeistofvoorverwarmer is speciaal ontwikkeld voor het verwarmen van scheepsmotoren en diesel- en gasmotoren van energiecentrales en mijnbouwmaterieel. De CLM voorverwarmer is ontworpen met het oog op bruikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid. De compacte voorverwarmer bevat een automatische afstandsbediening, klantinterface-connectoren, overdrukventiel en PT-100 sensoren voor nauwkeurige temperatuurmonitoring en -regeling.

OMM olievoorverwarmer

De OMM olievoorverwarmer is ontworpen voor het verwarmen van oliereservoirs van scheepsmotoren en diesel- en gasmotoren van energiecentrales en mijnbouwmaterieel. De OMM voorverwarmer is ontworpen met het oog op bruikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid. De compacte voorverwarmer bevat een automatische afstandsbediening, klantinterface-connectoren, overdrukventiel en PT-100 sensoren voor nauwkeurige temperatuurmonitoring en -regeling.

OLM olievoorverwarmer

De OLM olievoorverwarmer is ontworpen voor het verwarmen van oliereservoirs van scheepsmotoren en diesel- en gasmotoren van energiecentrales en mijnbouwmaterieel. De OLM voorverwarmer is ontworpen met het oog op bruikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid. De compacte voorverwarmer bevat een automatische afstandsbediening, klantinterface-connectoren, overdrukventiel en PT-100 sensoren voor nauwkeurige temperatuurmonitoring en -regeling.

Bent u op zoek naar een ander model Hotstart voorverwarmer met geforceerde circulatie? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Insteekverwarmingselementen

Insteekelementen zijn verwarmingselementen die direct hun warmte afgeven aan de vloeistof die ze verwarmen. Hotstart heeft insteekelementen voor de verwarming van koelvloeistof, (hydraulische) olie en brandstoffen. Van deze voorverwarmers zijn ook modellen beschikbaar voor Zone 3 applicaties. De insteekelementen van Hotstart worden direct in de koelwaterkanalen van de motor gemonteerd en zijn beschikbaar voor alle toonaangevende motormerken.

Industriële insteekelementen – volledige afdichting

De industriële insteekelementen van Hotstart kunnen gebruikt worden voor het verwarmen van verschillende (tank)vloeistoffen voor motoren en apparatuur, zoals smeerolie, hydraulische vloeistof, koelvloeistof, water en andere belangrijke vloeistoffen. De industriële elementen bevatten een thermostaat met vaste instelling. De insteekelementen zijn CE- of CSA C/US goedgekeurd.

OW olieverwarmer

Koude smeerolie kan erg stroperig worden, waardoor de olie de motoronderdelen niet meer kan beschermen. De Hotstart OW olieverwarmer wordt in de oliecarter van de motor geschroefd om de olie warm en vloeibaar te houden. Als de motor wordt gestart vloeit warme olie naar de cruciale motoronderdelen, wat het starten van de motor vergemakkelijkt en motorslijtage vermindert.

De OW olievoorverwarmers zijn beschikbaar in verschillende voltages van 75 tot 500 Watt. Deze olieverwarmers zijn beschikbaar voor allerlei toepassingen, met of zonder thermostaat, en kunnen ook gebruikt worden om diesel te verwarmen.

Bent u op zoek naar een ander model Hotstart insteekelement? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Accuverwarmers

Hotstart biedt opties voor accuverwarming in de vorm van accuverwarmingsdekens en accuverwarmingsmatten. Beide oplossingen kunnen eventueel gelijktijdig gebruikt worden als een complete verwarmingsoplossing.

Accuverwarmingsmatten

De accuverwarmingsmatten van Hotstart stralen warmte uit. De matten moeten in de accubak geplaatst worden, onder de accu. 

U kunt een thermostaat gebruiken om de temperatuur te controleren en te voorkomt dat de accu oververhit raakt. Dit wordt vooral aangeraden als de verwarmingsmatten worden gebruikt in geïsoleerde accubakken.

Accuverwarmingsdeken

Hotstart biedt verschillende accuverwarmingsdekens om perfect aan te sluiten bij de maat van uw accu. De dekens worden gemaakt van duurzame, vuurvertragende vinyl die bestand is tegen olie en zuren. Hotstart levert ook accuverwarmingsdekens die UL-erkend zijn. De verwarmingsdekens hebben een ingebouwde thermostaat die schade door oververhitting voorkomt.

Bent u op zoek naar een ander model Hotstart accuverwarming? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

PowerHeat B.V.
Robijn 930, 3316 KE
Dordrecht, Nederland

+31 (0)85 0709430
post@powerheat.nl
www.powerheat.nl

Copyright © 2022 PowerHeat