MARKTEN

Soepel draaiende motoren zijn cruciaal voor veel toepassingen in verschillende markten. Lees verder om er achter te komen welke (motor)voorverwarmers het best passen bij uw specifieke toepassing:

Energieopwekking

Generatorsets (op zee en aan land), energiecentrales

Noodstroomgeneratoren moeten binnen een paar seconden kunnen starten en op vol vermogen draaien om de stroomvoorziening van bijvoorbeeld een ziekenhuis, datacentra, banken, etc. op gang te houden. Een motorvoorverwarmer houdt de motor van de generator op een stabiele en optimale temperatuur, waardoor de generator direct kan starten als dat nodig is.

Bekijk het productoverzicht hieronder om de beste oplossing te vinden voor uw toepassing:

Voorverwarmers

Marine

Scheepvaart

Motorvoorverwarmers houden scheepsmotoren op de juiste temperatuur wanneer ze niet in bedrijf zijn, om zo snelle en soepele starts te garanderen. Dit is voordelig voor het milieu, omdat geen schadelijke stoffen worden uitgestoten wanneer de motor is uitgeschakeld. Naast het warmhouden van de motor kunnen voorverwarmers ook condensatie in de cyclinders voorkomen wanneer deze afkoelen. Dit voorkomt startproblemen en vermindert de onderhoudsbehoefte en -kosten.

Bekijk het productoverzicht hieronder om de beste oplossing te vinden voor uw scheepvaarttoepassing:

Voorverwarmers

Industrie

On- en offshore, olie en gas, schone energie, energiecentrales, pompsets, sprinklersystemen

Motoren worden vaak zwaar belast door industriële toepassingen. Koelvloeistofvoorverwarmers helpen motoren om zo soepel mogelijk te starten door ze op de optimale bedrijfstemperatuur te houden. Daarnaast voorkomen olie- en brandstofvoorverwarmers het stroperig worden van brandstof en andere aan kou gerelateerde problemen, zoals bevroren brandstofsystemen of verstopte filters door stroperige vloeistoffen. Soepel draaiende motoren verbruiken minder brandstof, hebben minder last van onderdelenslijtage en behoeven dus minder onderhoud.
Er zijn ook modellen beschikbaar voor toepassingen in extreme (weers)condities en Zone 3 applicaties.

Bekijk onderstaand productoverzicht om de beste oplossing te vinden voor uw industriële toepassing:

Voorverwarmers

Spoorweg

Spoor, locomotieven, treinen

Gebruik van een voorverwarmer voorkomt dat de motor van een trein bevriest in koud weer. Motorvoorverwarmers houden de treinmotoren warm, zodat ze zonder stationair draaien direct kunnen starten. Dit vermindert brandstofverbruik, wat resulteert in kostenbesparingen. Het elimineren van stationair draaien vermindert ook emissies, wat een positief effect heeft op het milieu.

Bekijk onderstaand productoverzicht om de beste voorverwarmingsoplossing te vinden voor uw spoorwegtoepassing:

Voorverwarmers

Off-road

Off-road voertuigen, zwaar/groot materieel, machines, mijnbouwmaterieel

Motorvoorverwarmers zorgen ervoor dat off-road voertuigen en -machines direct kunnen starten en op vol vermogen kunnen werken. Koelvloeistofvoorverwarmers zorgen voor een soepel draaiende motor, zelfs bij koude temperaturen, en verlengen de levensduur van zowel de motor als de motoronderdelen. Brandstof- en olievoorverwarmers houden belangrijke vloeistoffen op de ideale bedrijfstemperatuur om apparatuur en materieel gesmeerd te houden en optimaal te laten presteren. Dit verlengt de levensduur van onder andere transmissies en hydraulische systemen en vermindert uitvaltijd en onderhoudskosten.

Bekijk onderstaand productoverzicht om de beste oplossing voor uw off-road voertuigen en -machines te vinden:

Voorverwarmers

Automotive, vrachtwagens en bussen

Auto’s, vrachtwagens, bussen, wegvoertuigen

PowerHeat levert meerdere producten die geschikt zijn voor auto’s, vrachtwagens en bussen. We kunnen meerdere voorverwarmers leveren die uw motoren verwarmen ter voorkoming van koude starts. Hierdoor bent u ervan verzekert dat uw motor snel en soepel start, wat motorslijtage vermindert. Daarnaast verbruiken warme motoren minder brandstof en stoten dus ook minder schadelijke stoffen uit. Dit is voordelig voor zowel uw portemonnee als het milieu.
Naast motorvoorverwarmers leveren we cabineverwarmers voor uw comfort en om uw ramen ijs- en condensvrij te houden. Onze accuverwarmers zorgen dat uw accu’s op de optimale temperatuur blijven om zowel het startvermogen als de levensduur te behouden. Met een acculader zorgt u er voor dat uw accu altijd volledig is opgeladen, wat vooral van belang is bij lagere temperaturen en hoog stroomverbruik.
Naast de oplossingen voor brandstofmotoren leveren we ook voorverwarmers die geschikt zijn voor batterij-elektrisch- en waterstofelektrisch (heavy duty) materieel en grote voertuigen.

Bekijk het productoverzicht voor automotive, vrachtwagens en bussen hieronder en vind de beste oplossing voor uw toepassing:

Voorverwarmers

PowerHeat B.V.
Robijn 930, 3316 KE
Dordrecht, Nederland

+31 (0)85 0709430
post@powerheat.nl
www.powerheat.nl

Copyright © 2022 PowerHeat